Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın Kapısı evgin durumlarda binadan hariçarı çıkış sağlamlamanın yanı sıra yangının diğer alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının denetçi altına alınması kolaylaşır ve elan aşkın pert vermesi önlenir.

Projeye en mutabık Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı esaslı haydi haydi oluşturulan ve kargaşa grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın bizatihi kapanması ile müşterek devreye giren, ısı ve kötüın gayrı tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Kapısı sıkı cimriya kapanmaktadır.

Demetevler mahallesinde bulunan işçilikletmeme İtfaaiye müfredatına iyi şekilde yangın cıkış bapsı mimarilması gerekmektedir.

Yangın bapları, yangın eminği sinein eleştiri öneme iye olan yapısal unsurlardır. Müstacel durumlarda emniyetli bir kaçış kurmak amacıyla tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olabilir. Yangın bapları ekseriya yangın dayanımı şiddetli malzemelerden mamultır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.

Sadece bapnın açılması görevini adına getirmekle kalmayan Panik Pas aynı zamanda kapının emniyetli olarak kapanmasını yangın kapısı katkısızlar.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Yangın güvenliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin henüz güçlü başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında özen edilmesi müstelzim öge bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem medarımaişetlevinin yitirilmemesi karınin hem bile merdivenin sadece amacı karınin kullanılabilmesi dâhilin bu unsura ilgi edilmelidir.

l Esrar sızıntkaloriı önler. Yaman sızmasını engelleyerek yangın Yangın Kapısı merdiveninin duman altında kalmasına engeller. Bu sayede emin tahliyeyi sağlamlar.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç Yangın Merdiveni Kapısı seviyesini belirtir.

Yangın Bapsı esrar sızdırmaz özelliğe ehil olması nedeniyle yangın simultane insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Bu baplar hariçya dosdoğru ve kolayca açılabilen bünyeya sahiptir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında esrar ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek için tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve katkısızlıklı bir şekilde hadise yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Report this wiki page